Bespaar veel geld met een klooncartridge

Wist je dat je met goedkope klooncartridges jaarlijks veel geld kunt besparen? Dit is vooral handig als je veel print. Maar zijn klooncartridges wel van een goede kwaliteit? Worden de afdrukken net zo mooi als die van een merk-inktpatroon?

Cartridges van een huismerk

Uit een onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat een afdruk met originele inkt van de printerfabrikant vaak de beste kwaliteit oplevert. Toch zien de afdrukken met cartridges van een huismerk er ook goed uit. Ook deze zijn van een prima kwaliteit. De meeste gebruikers van klooncartridges zijn tevreden over de kwaliteit. Meestal doet een inktpatroon van een huismerk dus niet onder voor die van een merk-inktpatroon.

Genoeg pagina’s uitprinten

Veel mensen willen liever geen huismerk inkt aanschaffen, omdat ze denken dat ze hier weinig pagina’s mee kunnen printen. Dit klopt echter niet. Uit het onderzoek kwam namelijk ook naar voren dat je met een klooncartridge genoeg pagina’s kunt printen. Vaak kan je hier zelfs nog meer mee printen dan met een origineel inktpatroon. De klooncartridges maken dus meer afdrukken.

Cartridge van een huismerk aanschaffen?

Wil je graag een goedkope cartridge van een huismerk aanschaffen? Dan is een aanrader om eerst goed te kijken welke type printer je hebt. Bij de informatie over het inktpatroon staat ook aangegeven in welke printers deze werkt.

Heb je printerinkt van een huismerk gekocht, maar geeft de printer aan dat de cartridge leeg is? Dan kun je dit bericht meestal negeren. De printer geeft dit bericht, omdat het een klooncartridge is. Meestal kun je deze berichten negeren en drukt de printer gewoon af. Verder kan het ook zijn dat je je printer eerst even moet ‘resetten’. Hierbij druk je een paar seconden op de knipperende button. Door dit te doen, pikt je printer het nieuwe inktpatroon wel op en kun je weer lang printen.