Rolsteiger kopen? 4 handige tips

Wil je een rolsteiger kopen? Dan is dit natuurlijk niet iets dat je wekelijks doet. Waar moet je nou opletten als je een steiger aanschaft? Wij helpen je wat op weg met de onderstaande tips voor het kopen van rolsteigers.

 

1.Werk- en platformhoogte

In je zoektocht naar een rolsteiger, ben je waarschijnlijk al wel de termen werkhoogte een platformhoogte tegen gekomen. Wat is nu het verschil tussen deze twee? De werkhoogte is de hoogte waarop je kunt werken als je op het platform staat. De hoogte is weer afhankelijk van je lengte. De platformhoogte is de hoogte van het bovenste platform van de steiger.

 

2.Het opbouwen van de rolsteiger

Rolsteigers zijn vaak heel makkelijk op te bouwen. Als je een rolsteiger bestelt bij Rolsteiger.net krijg je hier een uitgebreide handleiding bij. Hierin staat stap voor stap heel duidelijk beschreven hoe je de rolsteiger kunt opbouwen. Bovendien kun je de handleiding ook nog eens op de website downloaden.

 

3.Het kiezen van de juiste steiger

Het aanbod rolsteigers is enorm groot, dus hoe vind je nu een geschikte steiger? Dit doe je door eerst te bepalen waarvoor je de rolsteiger gaat gebruiken en hoe vaak je hem nodig hebt. Bepaal of je deze binnen of buiten gebruikt en wat de hoogte moet zijn. Hierdoor vind je al snel een geschikte rolsteiger voor je klus. Kom je er echt niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met een van de specialisten.

 

4.Losse onderdelen

Koop een rolsteiger waar losse onderdelen voor verkrijgbaar zijn. Zo kun je de steiger in de toekomst weer gebruiken voor een andere klus. Je kunt een onderdeel dan bijstellen of een oud onderdeel vervangen. Met losse onderdelen kun je de rolsteiger nog verder uitbouwen. De rolsteigers in onze webshop hebben een universele maatvoering en de onderdelen zijn ook los verkrijgbaar.